English Nederlands

Abrahamsson Mini M-Soft Release

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 26,50

Beknopt overzicht

Geschikt voor de Leica M 240, Monochrom, ME. Diameter: 10 mm.

Verkrijgbaar in drie kleuren: chroom, rood en zwart.

Abrahamsson Mini M-Soft Release

Meer afbeeldingen

* Verplichte velden

€ 26,50

Details

Deze Mini M-Soft Releases van Abrahamsson zijn alleen geschikt voor de nieuwere Leica's (M 240, Monochrom en ME). De schroefdraad van de ontspanknop is bij deze camera's minder diep en smaller. Deze M-Soft Release is daarom niet geschikt voor oudere Leica M camera's.

"Soms zijn het de simpelste dingen die een groot verschil uitmaken. Er zijn vele variaties van de Soft releases gemaakt door de jaren heen, maar ze waren of te hoog of nog erger, ze hadden een holle oppervlak. Deze geleiden de vinger naar het midden van de Soft release en bij dit proces wordt vaak ook de camera ongewild/ongemerkt aan een kant naar beneden gedrukt.

De Abrahamsson Mini M-Soft Release (ook wel Softie genaamd) heeft een bollend oppervlak waarmee u snel de sluiter kan ontspannen (u hoeft namelijk niet meer op jacht naar het centrum van de release) en wat nog belangrijker is, u kunt uw vinger als het ware over de bolle oppervlak 'haken' en, net als bij een schietwedstrijd, gebruik maken van de 2e gewricht van de vinger om de druk op de release te controleren. Na wat training kunt u een stop winnen bij langzame sluitertijden en met een beetje geluk, tot 1,5 stops. Het is mogelijk om op 1/8 sec te schieten met een 50mm lens en scherpe beelden te krijgen. Wijdere lenzen werken nog langzamer, tot ½ sec.

Het materiaal dat voor de Abrahamsson Softie is gebruikt is een legering die ook in de lucht-en ruimtevaart wordt gebruikt."

- Tom Abrahamsson (vrij vertaald uit het Engels)

De camera die op de afbeeldingen wordt getoond dient slechts ter illustratie, de camera wordt niet met dit produkt meegeleverd.

Extra informatie

Merk Abrahamsson
EAN Nee

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.